Forest Dream | Kleurenpalet #1

Gepubliceerd op 17 juni 2020 om 08:00


Kleuren zijn erg belangrijk! Zo worden we vaak vrolijk van kleurrijke bloemen, zijn we ervan overtuigd dat sommige kleuren ons wel en sommige kleuren ons niet staan, kunnen kleuren op de muur een ruimte groter of juist kleiner laten lijken en vinden we het als kind heel interessant om te weten wat iemands lievelingskleur is. Daarnaast hebben we allemaal emoties en associaties met bepaalde kleuren of kleuren combinaties. Zo wordt de kleur rood vaak gezien als de kleur van de liefde en is geel voor veel mensen een vrolijke kleur. Maar combineer dat geel met zwart en we denken opeens aan bijen.

Vroeger beschreef ik mijn lievelingskleur als de kleur die je krijgt als zonlicht door de blaadjes schijnt, maar de laatste jaren heb ik alle kleuren als mooi geaccepteerd 😋 en ben ik begonnen met het aanleggen van een ware kleuren verzameling! En die ga ik met veel plezier hier delen! Elke maand deel ik vijf kleuren, die mooi bij elkaar passen maar ook leuk zijn op zichzelf en waar ik die maand extra vrolijk van wordt. Haal er inspiratie uit, gebruik een kleur voor een leuk project of neem de hele set over voor je nieuwe personal brand. Ik vind het natuurlijk wel heel leuk om de kleuren in actie te zien, dus deel je projecten, ideeën en branding dan vooral met #LottsKleurenpalet!

Lotts studio - Lotte Geusebroek - Colour scheme #1 Forest Dream

Forest dream

Het eerste kleurenpalet heb ik Forest dream genoemd. Het doet mij namelijk denken aan een kleine open plek omgeven met hoge bomen, een dik struikgewas van varens en een zee aan roze bloemetjes. Zo’n lente dag waarbij het zonlicht door de blaadjes alles laat schitteren, de vogels fluiten en jij je picknickkleed al neerlegt. Zo’n dag die een eeuwigheid lijkt te duren, te snel voorbijgaat en je je altijd zal herinneren.

 

Het is een palet met drie tinten groen: Groei, Balans en Dankbaarheid en ondersteund door twee roze kleuren: Compassie en Succes. Als ik dit als één geheel neer zou zetten zou ik de kleuren Balans en Compassie als hoofdkleuren gebruiken, Groei inzetten als de kleur voor tekst en Dankbaarheid en Succes gebruiken als secundaire kleuren.

Lotts studio - Lotte Geusebroek - Colour scheme #1 Forest Dream - Kleurenpalet

Ik zou het heel leuk vinden als je hieronder laat weten waar dit kleurenpalet jou aan doet denken!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.